Govinda Steviatabletit 300kpl

Tuotekoodi: 4038507002216
GovindaSteviatabletit300kpl_4038507002216_1.jpg
Lähetysaika n. 1-2 arkipäivää
Vähähiilihydraattinen ja vähäkalorinen makeutusaine tabletteina.

Govinda Steviatabletit 300 kpl: Luonnollinen makeuttaja stevioliglykosidi tabletteina. Näppärä ja helppo annostella juomiin ja kantaa mukana. 1 tabletti vastaa makeudeltaan noin yhtä palasokeria. 

Käyttöohje: 1 tabletti vastaa n. yhtä palasokeria. 

Stevia on...

  • Stevia rebaudiana -kasvista saatava luonnollinen makeuttaja
  • Jopa 300 kertaa makeampaa kuin tavallinen pöytäsokeri (sakkaroosi)
  • Kaloriton ja hiilihydraatiton
  • Insuliinineutraali - ei vaikuta verensokeriin - sopii diabeetikoille
  • Hammasystävällinen
  • Hyvä vaihtoehto keinotekoisille makeutusaineille

Stevian makeuttavat ominaisuudet havaitsivat Etelä-Amerikan alkuperäiskansat jo yli tuhat vuotta sitten. Guarani-intiaanit ovat makeuttaneet stevialla mate-juomansa ja käyttäneet sitä myös yrttilääkinnässä. Sittemmin steviaa on käytetty runsaasti mm. Japanissa, Kiinassa ja Brasiliassa. Japanissa sen osuus makeutusainemarkkinoista on 40%, Yhdysvalloissa yli 20%. Minkäänlaisista käyttöön liittyvistä haittavaikutuksista sen paremmin Japanissa kuin Etelä-Amerikassakaan ei ole näyttöä. EU:ssa stevia sai kuitenkin hyväksynnän elintarvikekäyttöön vasta joulukuussa 2011. Se lasketaan lisäaineeksi, jolle on myönnetty ekoodi E960.
Stevia-kasvi saa makeutensa stevioliglykosidi-nimisistä yhdisteistä. Makein näistä glykosideista on Rebaudiosidi A, Reb-A. Makeuttajaksi myytävät steviatuotteet täyttävät tietyt puhtausvaatimukset, joiden mukaan tuotteen pitää sisältää yli 95% stevioliglykosidia. Stevia on maultaan äärimmäisen makea, joten sitä kannattaa lisätä vähitellen ja maistellen. Liiallisesti annosteltuna se aiheuttaa lakritsimaista, kitkerää jälkimakua. Se kestää hyvin korkeita lämpötiloja, ja sitä voidaan käyttää leivonnassa ja kuumissa juomissa.


Ainesosat: natriumbikarbonaatti, stevioliglykosidi (makeutusaine) (sis. 97% Rebaudiosidi-A), mononatriumsitraatti, L-leusiini.
Lisätiedot: vegaaninen
Valmistaja: Govinda
Alkuperämaa: Saksa 

Säilytys: Säilytetään huoneenlämmössä kuivassa ja valolta suojattuna.

Ravintosisältö per 100g
Energiaa 341 kJ / 79 kcal
Ravintokuitua 0,5 g
Proteiinia 3 g
Natriumia 15,4 mg

Govinda tarkoittaa kokonaisvaltaista luonnonläheistä elämäntapaa, sosiaalista sitoutumista ja käsityötä, joka on täynnä energiaa ja rakkautta. Saksalaisen Govindan valikoimassa on runsaasti vegaanisia ja gluteenittomia luomutuotteita.

Tuotteen toimituskulut
Toimitus lämminvarastolta 0,00 €
Nouto lämminvarastosta 0,00 €